Geschiedenis

De oprichtingsdatum van onze vzw is 20 februari 2023, maar het verhaal van Rondgezang begint eigenlijk met een schachtenopdracht die Caeruleus al in 2014-2015 aan een van onze stichters geeft: leer de corona enkele nieuwe liedjes aan…

Het is het begin van een Facebookpagina. Want waarom die liedjes enkel op één cantus aanleren, wanneer je ook kan gaan voor een breder bereik? Aanvankelijk heeft die pagina de naam van een codexliedje ‘Rondgezang en Gerstenat‘. Later wordt dat verkort tot gewoon ‘Rondgezang‘.

Maar het blijft niet bij die enkele liederen op Facebook. Er wordt nagedacht over een tool die commilitones en clubs in staat zal stellen om op te volgen hoe het staat met de eigen liederkennis. Een paar aantekeningen later is de codexcoëfficiënt geboren! Om die codexcoëfficiënt vlot en gemakkelijk te kunnen berekenen, wordt er bovendien al snel een eerste versie van codex.rondgezang.be geprogrammeerd.

Doorheen de jaren hebben Rondgezang en de CC-tool vele vormen gekend. De CC-tool vindt haar weg in heel Vlaanderen, er is zelfs een legendarische rondgezangcantus in een tent op de kiesweide in Diepenbeek en het geheel raakt kortstondig losjes vermengd met een cantoreninitiatief in het Limburgse studentenleven.

In het voorjaar van 2023 is de tijd uiteindelijk rijp: Er wordt een vzw opgericht. Op 14/04/2023 brengt die vzw groot nieuws, tijdens een Rondgezangcantus in de ZaMo in Leuven: de tool om je CC te berekenen is volledig herwerkt!

Wil je meer weten over wie we zijn? Kijk dan ook hier even:

Geschiedenis leeft. Volg de Rondgezang-actualiteit daarom ook op Instagram!