CodexCoëfficiënt

De tool waar het Rondgezangverhaal mee begonnen is en tot op de dag van vandaag datgene waar we het meest gekend voor zijn, dat is natuurlijk codex.rondgezang.be! Daar berekenden de afgelopen jaren al duizenden studenten hun CodexCoëfficiënt…

Wat is de codexcoëfficiënt?

De codexcoëfficiënt is een cijfer dat uitdrukt hoe goed jij een bepaalde codex kent. Voor ieder lied in de codex vragen we je in te vullen hoe goed je het kent: niet / voldoende om het mee te zingen / goed genoeg om het helemaal alleen te kunnen aanheffen (met de codex in de hand). Aan de hand van die gegevens berekent onze tool een cijfer op honderd: je codexcöefficiënt.

Waar dient de codexcoëfficiënt voor?

Allereerst krijg je een blik op je eigen kennis. Daarnaast kunnen we – als jouw vereniging, club, kring, korps,… in onze database zit – een gezamenlijke codexcoëfficiënt berekenen én een lijst met een cijfer per liedje. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van welke liedjes er al wel of net nog niet gekend zijn in jouw groep. Maar er is meer: niet alleen kan je je eigen groeipad in kaart brengen, je kan ook je schachten aan de hand van onze tool helpen om hun liederkennis gericht op te bouwen en uit te breiden.

Nauwkeurigheid

De Rondgezang-codextest is een self-assessment. Hoe eerlijker je de test invult, hoe nauwkeuriger het resultaat. (Een resultaat dat overigens alleen jij te zien krijgt.)
Bovendien vragen we om regelmatig je gegevens bij te werken. Op die manier krijgen we ook een goed beeld op de evolutie van de bestaande kennis.
Onze onderzoeksgroep zal de gegevens wel gebruiken, maar slechts om te bepalen hoe goed een bepaald lied gekend is binnen een bepaalde groep en aanverwante doeleinden.
Wij delen enkel verwerkte cijfers. Jouw persoonlijke gegevens en/of scores worden nooit als dusdanig naar buiten gebracht.